Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Η μαυρίλα της WWF πίσω από τη συσκότιση που προωθεί με την "ώρα της Γης"...


Πολύς λόγος έγινε -και γίνεται- τελευταία για την "ώρα της Γης", που με ζήλο προωθεί η WWF και διαφημίζεται από τα ΜΜΕ - με έμφαση στο κατόρθωμα της ελληνικής "πρωτιάς" σε συμμετοχές.
Τις απόψεις μου για το όλο πανηγύρι, που κάλλιστα συναγωνίζεται το πανηγυράκι της Eurovision, αλλά καμία σχέση δεν έχει με "περιβαλλοντική συνείδηση", τις δήλωσα πολλές φορές όμως ας σταθούμε στο εξής βασικό:

Ποια είναι η WWF ?
της Βίκυς Χρυσού

(Τις διαπλοκές της Greenpeace τις είδαμε λίγο-πολύ σε παλαιότερες αναρτήσεις, ας δούμε και την άλλη γνωστή -υποτίθεται- "οικολογική" οργάνωση.)

Με μια "μικρή" έρευνα -που μάλλον θα πάρει πολύ καιρό για να τελειώσει- πήρα μια πρώτη γεύση, αρκετή για να "φρίξω" ακόμη περισσότερο, να διαπιστώσω πως πρόκειται πιθανότατα για προπαγάνδα και να επιβεβαιώσω για άλλη μία φορά το γεγονός, πως μόνο υπνωτισμένοι μπορεί να είμαστε(!) για να υποστηρίζουμε "ελαφρά τη συνείδηση" τέτοιες οργανώσεις και τις καμπάνιες τους(!) χωρίς να ρωτάμε καν ποιοι είναι και γιατί προτείνουν αυτά που προτείνουν...

Όμως ας πάρουμε από την αρχή την ιστορία τους για να δούμε μέχρι που φτάνει το θράσος τους και σε ποιο μέγεθος πλανώνται οικτρά οι φιλότιμοι -εν αγνοία- υποστηρικτές τους...

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της ίδιας της οργάνωσης, αλλά και της wikipedia, η WWF ιδρύθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 1961, από τους Julian Huxley, Max Nicholson, Peter Scott και Guy Mountfort και πρώτος πρόεδρος της υπήρξε ο Πρίγκιπας Bernhard της Ολλανδίας.

Ποιοι είναι αυτοί οι "κύριοι"?

Ο Julian Huxley υπήρξε:
Είναι ο άνθρωπος που είπε πως:
"Τα χαμηλότερα στρώματα αναπαράγονται πολύ γρήγορα. ... Γι' αυτό... δεν πρέπει να έχουν πολύ εύκολη πρόσβαση σε νοσοκομειακή περίθαλψη ή ανακούφιση, ειδάλλως με την απομάκρυνση του τελευταίου ελέγχου πάνω στη φυσική επιλογή θα γίνει πολύ εύκολη η γέννηση και επιβίωση παιδιών. Η μακράς διάρκειας ανεργία θα πρέπει να αποτελεί λόγο για την στείρωση. " [60]
Στα μεταπολεμικά χρόνια, μετά τη διαπίστωση ότι οι ιδέες της ευγονικής είχαν χρησιμοποιηθεί σαν δικαιολογία για μαζικές δολοφονίες , επινόησε ο Huxley (1957) τον όρο "transhumanism", για να περιγράψει την άποψη ότι ο άνθρωπος θα πρέπει να βελτιώνει τον εαυτό του μέσω της επιστήμης και της τεχνολογίας***, ενδεχομένως, συμπεριλαμβανομένης της ευγονικής, αλλά και μέσω της βελτίωσης του κοινωνικού περιβάλλοντος. (***κάτι από Zeitgeistmovement θυμίζει... αλλά θα το ελέγξουμε...)

Κρατάμε προς το παρόν τον όρο Ευγονική... και ας το συνδυάσουμε με ότι μέχρι σήμερα γνωρίζουμε για την ευρεία εφαρμογή της από τον Χίτλερ, όπως και με ότι έχει πέσει στην αντίληψη μας ως "σύγχρονη ευγονική" (βλέπε και "ετικέτες")...

Ο Πρίγκιπας Bernhard της Ολλανδίας, ο 1ος πρόεδρος δηλαδή της WWF, είναι εκείνος ο πρίγκηπας με τη σκανδαλώδη και πολυτάραχη ζωή.

(Γεννήθηκε τ0 1911 στη Jena – πέθανε στις 1 Δεκεμβρίου 2004 στο Utrecht), τίτλοι του: Prince of Lippe-Biesterfeld, born Count Bernhard Leopold Friedrich Eberhard Julius Kurt Karl Gottfried Peter of Biesterfeld (αργότερα Prince of Lippe-Biesterfeld, Prince Consort της Queen Juliana, πατέρας 6 παιδιών; ένα εκ των οποίων είναι η σημερινή μονάρχης Queen Beatrix (βασίλισσα Βεατρίκη).

Παρά την πολυτάραχη ζωή του και τα σκάνδαλα υπήρξε γενικά δημοφιλής στον κόσμο. Ο γεννημένος Ολλανδός Πρίγκηπας

  • Υπηρέτησε στις τάξεις των Ναζί κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.
  • Ήταν Επίτιμο μέλος της Γερμανικού Ιππικού Σώματος των SS (SS Cavalry Corps).
  • Διατηρούσε, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του στενές σχέσεις με τον Χίτλερ.
  • Εργάστηκε στην -γνωστή από τα εγκλήματα πολέμου κατά το 2ο ΠΠ- εταιρεία χημικών IG Farben***, που ήταν χτισμένη δίπλα στο Άουσβιτς
  • πέρα από την υποστήριξη του στην ίδρυση της World Wildlife Fund (που αργότερα ονομάστηκε World Wide Fund for Nature), συν-ίδρυσε επίσης το 1970 το 1001 Club: ένα τράστ για τη Φύση (Nature Trust). Βοήθησε επίσης στην ίδρυση του Ροταριανού Συνδέσμου Rotary International και υπήρξε επίσης ένας εκ των δύο ιδρυτών της Bilderberg Group.

Είδαμε λοιπόν πως, ο Πρίγκηπας Bernhard μαζί με τον Julian Huxley είχαν ιδρύσει από κοινού το μυστηριώδες -για τη δράση του μέχρι σήμερα, Club 1001: a Nature Trust. Όπως αναφέρεται δημιουργήθηκε για να συγκεντρωθούν χρήματα για την ίδρυση και τις ανάγκες της WWF. 1001 άτομα-μέλη έδωσαν από $10,000 για το σκοπό αυτό... (θα δούμε αργότερα ποιοι ήταν ή είναι ακόμη μέλη του και τι σχεδιάζουν... μέχρι σήμερα)

Σύμφωνα με τον J. Wilgers πάντως, ο οποίος για αρκετά χρόνια μελέτησε τις εργασίες του Kevin Dowling και ερεύνησε το θέμα εξονυχιστικά η IUCN και η WWF (και κατά προέκταση και το 1001 Club) δημιουργήθηκαν σαν μέτωπα για τη Βρετανική νέο-αποικιακή πολιτική.

Ας κρατήσουμε και το θέμα Bilderberg που εμφανίζεται στο προσκήνιο, όπως και του Club 1001, τους Ναζί, τον Ρόκφελερ* (μέσω IG Farben) και όλα αυτά τα "ευγενή και ευαίσθητα" για την κοινωνία ονόματα και ιδρύματα...


Ολόκληρο το άρθρο, με επιπλέον link και βίντεο ΕΔΩ


Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΦΩΣ!!!

ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΜΗΝ ΥΠΟΤΑΓΕΙΤΕ.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ.
Μην υπακούσετε σαν "πρόβατα" στο κάλεσμα να κλείσετε τα φώτα σας το Σάββατο από 8.30 έως 9.30μμ.
Δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια άσκηση επιβολής πειθαρχίας.
Πείτε ΟΧΙ στη μαζική υποταγή και στην ενοχοποίηση των πολιτών του κόσμου.

Δεν είμαστε ένοχοι εμείς οι απλοί πολίτες του κόσμου για την οικολογική καταστροφή του πλανήτη. Δεν εξαρτάται από εμάς η σωτηρία του πλανήτη.
Τον πλανήτη τον καταστρέφουν συστηματικά οι λίγοι, αθέατοι και μεγάλοι, που μπορεί να μη φορούν κουκούλες αλλά κρύβονται μέσα στις σκιές και παίζουν με τις ζωές μας σε ένα ντελίριο επίδειξης ισχύος.

ΜΗΝ ΥΠΑΚΟΥΣΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.
Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για αυτήν την ρυπογόνα τεχνολογία. Η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων ήταν δυνατή εδώ και 40 χρόνια αλλά θέλαν να πουλήσουν τα πετρέλαιά τους.
Δε μας έχουν αφήσει καμιά επιλογή από το να χρησιμοποιούμε την ρυπογόνα τεχνολογία τους κι έτσι αθελά μας να γινόμαστε συμμέτοχοι αυτής της οικολογικής καταστροφής.
Αυτοί οι μεγάλοι και ισχυροί έχουν την επιλογή της επιβολής μιας μή ρυπογόνας τεχνολογίας αλλά εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα της χρήσης μιας μή ρυπογόνας τεχνολογίας. Μας έχουν κάνει χωρίς την θέλησή μας συνένοχους σε ένα οικολογικό έγκλημα.
Και τώρα με αυτήν την άσκηση επιβολής πειθαρχίας προσπαθούν να μας αποσπάσουν και την ομολογία ότι εμείς είμαστε συνυπεύθυνοι για αυτήν την καταστροφή. Μας λένε ότι από εμάς εξαρτάται η σωτηρία του περιβάλλοντος όταν εμείς δεν έχουμε καμμία συμμετοχή στις αποφάσεις που καθορίζουν τη ζωή μας. Μας λένε να πλένουμε με κρύο νερό για να κάνουμε οικονομία στην Ενέργεια. Μα αν η ενέργεια παραγόταν από τον ήλιο και τον άνεμο τότε η παραγωγή της δε θα επιβάρυνε το περιβάλλον.
Το θέμα δεν είναι πόση ενέργεια καταναλώνουμε αλλά πόσο ρυπογόνος είναι ο τρόπος παραγωγής αυτής της ενέργειας κι αυτό δεν το καθορίζουμε εμείς, οι πολίτες του κόσμου, αλλά οι ασυνείδητοι, προδότες και μισάνθρωποι που παίρνουν τις αποφάσεις. Η Δ.Ε.Η. (ο ανηλεής αυτός δολοφόνος που το μόνο που ξέρει είναι να ρυπαίνει και να αυξάνει συνεχώς το κόστος της ενέργεια) ετοιμάζεται να κάνει κι άλλο εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος με λιθάνθρακα.
Και τώρα μας ζητούν να κλείσουμε όλοι τα φώτα το Σάββατο από 8.30 έως και 9.30. Το ονομάζουν ώρα της Γης αλλά δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια άσκηση επιβολής πειθαρχίας και μια Δήλωση υπαιτιότητας και ενοχής για την οικολογική καταστροφή του περιβάλλοντος.

Αυτοί θέλουν για μια ώρα να είμαστε στο σκοτάδι.

Εμείς απαντάμε
με μια ώρα μέσα στο φως.


ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
ΝΑ... ΑΝΑΨΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΣΑΣ.


ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ....

  • ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ.
  • ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΩΝ ΠΟΥ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ.
  • ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ.
  • Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
  • ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΩΝ ΨΕΥΔΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ
  • ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΖΗΤΟΥΜΕ ΤΟ ΦΩΣ. ΕΝΑ ΦΩΣ ΠΟΥ Ο ΗΛΙΟΣ ΤΟ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟ.
  • ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΩΝ ΨΕΥΔΩΝ ΤΟΥΣ, ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΜΙΑΣ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝΕ, ΜΙΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ, ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ, ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΦΩΤΟΔΟΤΗ ΗΛΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ.
  • ΑΣ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΝΙΞΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ.

ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΜΕ ΦΩΣ.....

ΑΝΑΨΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΣΑΣ. ΑΣ ΛΑΜΨΕΙ Η ΝΥΧΤΑ. ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΝΙΞΕΙ ΟΥΤΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΟΥΤΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΑΣ ΛΟΥΣΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ...

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ!!!!

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ....
ΟΝΑΣΑΝΔΡΟΣ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


  • ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ.
  • ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ.
  • ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.
  • ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ.
  • ΕΝΕΡΓΕΙΣΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ.


Προσθήκη εικόνων: toxotis via google/light on earth

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Ο ΑΣΩΠΟΣ εδώ και χρόνια φωνάζει SOS

το περιβαλλοντικό έγκλημα όμως συνεχίζεται...

Η πολιτεία μένει εγκληματικά άπραγη, χαϊδεύοντας μικροσυμφέροντα και αδιαφορώντας τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και για τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Το πρόβλημα της μόλυνσης του Ασωπού, έχει χαρακτηριστεί το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα της Ευρώπης. Η μόλυνση των υπόγειων υδάτων, αλλά και του πόσιμου νερού της περιοχής από κοκτέιλ χημικών ουσιών μεταξύ των οποίων και το εξασθενές χρώμιο (!) έγινε ευρέως γνωστή τα τελευταία χρόνια, αλλά κανένας υπεύθυνος δεν προχώρησε μέχρι σήμερα στη λήψη ουσιαστικών μέτρων
  • που να αποτρέπουν τη συνέχιση της ρύπανσης,
  • που να υποστηρίζουν την αποκατάσταση του προβλήματος ή
  • που μέσω επιβολής σοβαρών προστίμων, ποινών ή κυρώσεων, να λειτουργήσουν αποτρεπτικά στο μέλλον για τους ασυνείδητους παραβάτες.
Επιπλέον η ήδη ανεξέλεγκτη βιομηχανική "ανάπτυξη" στην περιοχή, αλλά και οι μελλοντικοί χωροταξικοί σχεδιασμοί, έρχονται να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την ήδη πολύ άσχημη κατάσταση, που αγγίζει τα όρια οικολογικής κατάρρευσης. Η ρύπανση υπόγειων και επιφανειακών υδάτων με καρκινογόνες, τοξικές ουσίες και βαρέα μέταλλα, αλλά και η ρύπανση της ατμόσφαιρας, μετρούν ήδη τα ανθρώπινα θύματα τους, που πληρώνουν με την επιβάρυνση της υγείας τους την αδιαφορία των υπευθύνων. Όπως αναφέρεται μάλιστα, η πολιτεία, όχι απλά δεν προστατεύει τους κατοίκους εφαρμόζοντας τις υπάρχουσες νομοθεσίες -που λογικά θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο- αλλά δεν προβαίνει ούτε καν σε γνωστοποίηση των μετρήσεων-αναλύσεων που γίνονται -όπου και όταν γίνονται-, ώστε να μπορούν οι κάτοικοι να πάρουν, έστω με δική τους πρωτοβουλία, κάποια μέτρα προφύλαξης, ενώ παράλληλα με την κρατική γραφειοκρατία μπλοκάρει την υλοποίηση μελέτης που έγινε πριν από 13 χρόνια. (!)

Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής συνεχίζονται όμως δυναμικά τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Η συσπείρωση όλων αυτών δημιούργησε ένα πραγματικό δίχτυ προστασίας και αλληλεγγύης για την περιοχή:
το «Δίκτυο για τη σωτηρία του Ασωπού και του Ευβοϊκού***», το οποίο για το ερχόμενο

Σάββατο 21 Μαρτίου, στις 11.00 π.μ., καλεί σε κινητοποίηση στα διόδια Σχηματαρίου

για να καταγγείλουν για άλλη μία φορά το έγκλημα του Ασωπού, -που είναι η μεγαλύτερη και σε εξέλιξη περιβαλλοντική καταστροφή που γνώρισε η χώρα-, όπως και την εγκληματική αδιαφορία και συγκάλυψη από την πλευρά της Πολιτείας, την ώρα που απειλείται σοβαρά η δημόσια υγεία.

Παράλληλα διατυπώνουν από κοινού τα παρακάτω αιτήματα:

  • Άμεση παροχή καθαρού πόσιμου νερού σε όλους τους πολίτες από κεντρική εγκατάσταση επεξεργασίας και ενιαίο φορέα διαχείρισης με κοινωνικό χαρακτήρα και κοινωνικό έλεγχο.
  • Εκπόνηση αναλυτικής υδρογεωλογικής μελέτης χαρτογράφηση των ρυπασμένων περιοχών, προσδιορισμό όλων των ρύπων, ανόργανων και οργανικών και των ρυθμών μεταφοράς τους στα υπόγεια νερά, έλεγχο όλων των γεωτρήσεων και δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των αναλύσεων
  • Διενέργεια ουσιαστικών και συνεχών ελέγχων, ταυτοποίηση και δημοσιοποίηση όλων των βιομηχανιών που είναι υπεύθυνες για τη ρύπανση και τη διακοπή της λειτουργίας επιχειρήσεων - παραβατών, μέχρι να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και αποκατάστασης της ζημιάς, ώστε να σταματήσουν να ρυπαίνουν.
  • Λήψη μέτρων αποκατάστασης του υδροφόρου ορίζοντα και καταλογισμό του κόστους της αποκατάστασης στους υπεύθυνους φορείς εκμετάλλευσης, σύμφωνα και με την νομοθεσία για την Περιβαλλοντική Ευθύνη
  • Έλεγχο των βιομηχανικών προϊόντων (ιδιαίτερα των τροφίμων) που παράγονται στην περιοχή και τον έλεγχο της πραγματικής υδροδότησης των βιομηχανιών
  • Έλεγχο των αγροτικών προϊόντων, μέτρα για την προστασία και αποζημίωση των αγροτών
  • Οριοθέτηση και πολεοδομική οργάνωση των οικισμών και των ήδη δημιουργημένων άτυπων βιομηχανικών περιοχών σε ΒΙΟΠΕ-ΒΙΠΕ, μετά από ανοικτή κοινωνική διαβούλευση και χρονοδιάγραμμα για την άμεση εκτέλεση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής και περιβαλλοντικής προστασίας. Απαγόρευση διάσπαρτης εγκατάστασης εργοστασίων στις περιοχές μας.
  • Φρένο στην παράλογη, ξέφρενη, κερδοσκοπική ανάπτυξη ενεργειακών μονάδων
  • Συνεχή και ανοιχτή συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στις διαδικασίες ελέγχου, με πλήρη ενημέρωση των κατοίκων και των εργαζομένων. Ειδικά δωρεάν προγράμματα ελέγχου της υγείας των κατοίκων των περιοχών μας.
  • Δεν έχουμε αυταπάτες. Τα μέτρα που ζητάμε προϋποθέτουν γενναίες πολιτικές αποφάσεις, κόστος, πρωτοβουλία, υπευθυνότητα και δυστυχώς τόσο οι κεντρικές, όσο και οι νομαρχιακές αλλά κατά περίπτωση και οι τοπικές αρχές, δεν έχουν δείξει μέχρι τώρα ότι είναι διατεθειμένες να ανταποκριθούν.
  • Για τη συνέχιση και την εντατικοποίηση του αγώνα μας, συστήνουμε «Δίκτυο για τη σωτηρία του Ασωπού και του Ευβοϊκού» επικοινωνίας και συντονισμού, με επιτροπές Συντονιστική, Επιστημονική-τεχνική, Οικονομική, Επικοινωνίας και Νομική, που στελεχώθηκαν με μέλη από τις κινήσεις πολιτών που συμμετέχουν στο δίκτυο.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
  • Να βάλουμε φρένο στην ασυδοσία, την υποβάθμιση και την οικολογική καταστροφή
  • Να σπάσουμε το απόστημα της σιωπής και της συγκάλυψης
  • Να επιβάλλουμε την πλήρη εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας
  • Να αποτρέψουμε την μετατροπή των περιοχών μας σε θαλάμους αερίων
  • Να περιφρουρήσουμε την υγεία, τη ζωή, το περιβάλλον, το κοινό μας μέλλον.

***Ενεργοί Πολίτες Εύβοιας - Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ωρωπού- Ινστιτούτο Τοπικής Αειφορίας και Πολιτισμού - Θηβαίοι Πολίτες για το Περιβάλλον- Κίνηση Πολιτών Δήμου Θίσβης- Πρωτοβουλία Βαγαίων Πολιτών-Δίκτυο Κινήσεων Πολιτών και Συλλόγων Περιβάλλοντος Εύβοιας-Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον


Πηγή αιτημάτων/εικόνες: ASOPOS SOS


Σημείωση:
  • Ευχής έργο η ανάληψη ανάλογων πρωτοβουλιών σε ολόκληρη τη χώρα, που δυστυχώς μαστίζεται από ένα τεράστιο κύμα περιβαλλοντικής μόλυνσης και χρόνιας αδιαφορίας, ενώ παράλληλα "ανθίζει" μία παρανόηση της ουσιαστικής περιβαλλοντικής συνείδησης και δράσης, που μεταλλάσσει τις όποιες κινητοποιήσεις σε ευκαιριακά πανηγύρια δίχως νόημα (βλέπε "ώρα της Γης")...
  • Ευχόμαστε από καρδιάς να εισακουστούν επιτέλους τα δίκαια αιτήματα των πολιτών της περιοχής και ας γίνουν μέτρα που θα εφαρμοστούν σε κάθε βιομηχανική ζώνη της χώρας, καθώς παντού δεσπόζει η ίδια αδιαφορία, η ίδια εγκληματική σιωπή και απραγία εις βάρος της υγείας των κατοίκων...(π.χ. μόλυνση Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα, Θερμαϊκού, Στρυμόνα κτλ.)
Βίκυ Χρυσού



Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΤΩ ΓΕΦΥΡΑΣ: Η καταστροφή του περιβάλλοντος και η "βιομηχανία" διάσωσης του...

Κλιματικές αλλαγές

Το περιβάλλον και η προστασία του: η πλέον κερδοφόρα επιχείρηση του 21ου αιώνα

Η καταστροφή του περιβάλλοντος και η "βιομηχανία" διάσωσης του...

Αναδημοσίευση

Πριν από καμιά δεκαπενταριά χρόνια, μια παρέα Θεσσαλονικιών και Αθηναίων δημοσιογράφων βρέθηκε για ένα τριήμερο στο άγιο όρος και διανυκτέρευσε σε ένα κελί, που κρατούσε ένας μοναχός. Στην ολονύχτια κουβεντούλα, επί παντός του επιστητού, ο γερο-μοναχός (παλιός αντάρτης του ΕΛΑΣ, που διέφυγε στο εξωτερικό για χρόνια και επέστρεψε να τελειώσει τη ζωή του στο μέρος που είχε βρει προσωρινό καταφύγιο στον εμφύλιο) έθεσε στην παρέα το ερώτημα:
Ποιο θα είναι το μεγάλο πρόβλημα που θα βρει μπροστά του ο παγκόσμιος καπιταλισμός τα επόμενα χρόνια;


Η σχεδόν ομόφωνη απάντηση ήταν «η καταστροφή του περιβάλλοντος». Οι δημοσιογράφοι, από κεντροαριστερών έως ακροαριστερών αντιλήψεων, αγόρευαν φανατικά για να υποστηρίξουν την - κοινή - θέση τους. Για το πώς το κεφάλαιο, έχοντας ως μόνο κίνητρο και οδηγό το κέρδος, θυσιάζει αδίστακτα το περιβάλλον, τον πλούτο της φύσης, σε γη, αέρα και θάλασσα, προκειμένου να αποκομίσει κι άλλο, περισσότερο κέρδος. Πώς καίει και οικοπεδοποιεί τα δάση, πώς χτίζει τις παραλίες, πώς δηλητηριάζει το νερό, το χώμα, τον αέρα, με δηλητήρια, λιπάσματα, μπετόν, απόβλητα, μεταλλαγμένα προϊόντα, αυθαίρετα σπίτια, ξενοδοχεία, εργοστάσια. Πώς τα κράτη σε Δύση και Ανατολή ξεπουλάνε τον φυσικό - εθνικό - ανθρώπινο πλούτο, για να τον κάνουν παράδεισο εκμετάλλευσης οι κάθε λογής «επενδυτές» και κερδοσκόποι. Πώς οι κυβερνήσεις βομβαρδίζουν στο Ιράκ, το Αφγανιστάν ή τη Γιουγκοσλαβία με «μίνι πυρηνικά» που θα σκοτώνουν και θα τερατογεννούν για γενιές. Πώς οι πολίτες - καταναλωτές, ακολουθώντας το παράδειγμα των «μεγάλων» καταστρέφουν ό,τι «μικρό» τους βρίσκεται βολικό. Από τις πλαστικές σακούλες, τα πλαστικά φαγητά μέχρι τα «θηριώδη» Ι.Χ. που κατακλύζουν τους δρόμους και τα αυθαίρετα που χτίζουν σε καμένα δάση και πάνω στο κύμα.

Αυτά κι άλλα πολλά αράδιασαν οι φίλοι δημοσιογράφοι, με ευγλωττία, που υποστηριζόταν δυναμικά από το εξαιρετικό ρακί παραγωγής του γερο-μοναχού. Ο οποίος, ενώ η ώρα του όρθρου είχε παρέλθει, χωρίς το αντίστοιχο τελετουργικό του Αγίου Όρους, είπε «ευλογώντας» το τελευταίο καραφάκι:
"Ρε κορόιδα δημοσιογράφοι, ο καπιταλισμός, την προστασία του περιβάλλοντος θα την κάνει βιομηχανία. Θα λανσάρει καινούργια αυτοκίνητα, καινούργιες μορφές ενέργειας, καινούργιες τεχνολογίες, καινούργια προϊόντα οικολογικά, κάθε είδους. Και θα μας βάλει να τα αγοράζουμε, να τα χρησιμοποιούμε, να τα επιδοτούμε. Αυτοί που καταστρέφουν σήμερα το περιβάλλον, αύριο θα απαιτούν να τους πληρώσουμε για να το σώσουν."
«Και τότε ποιο θα 'ναι το μέγιστο πρόβλημα, γέροντα, τα χρόνια που 'ρχονται» ρώτησαν. «Οι ορδές των πεινασμένων στον τρίτο κόσμο και των φτωχών και ανέργων στον ανεπτυγμένο» απάντησε ο γέρος και καληνύχτισε, στραγγίζοντας το ποτήρι του. «Ευλογημένο να 'ναι» μουρμούρισε.

Ο γέρος ζει ακόμα (κοντά στα 87) και η «προφητεία του» κοντεύει να εκπληρωθεί. Εξάλλου το «νέφος είναι πολιτικό», που είπε και ο συγχωρεμένος ο Τρίτσης.

Πρωτότυπος τίτλος: Ο καλόγερος και το περιβάλλον
Πηγή: εφημ. "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ", 5.6.2008

********************************************************************************
ΣΧΟΛΙΑ (του John P.):

α) Βεβαίως, όποιος πιστεύει στις "προφητείες" θα βρει το πρώτο μέρος της, περί περιβάλλοντος, να επαληθεύεται. Μόνο που ο David Icke, δημοσιογράφος στην Αγγλία και ερευνητής, συγγραφέας βιβλίων φευγάτων αναλύσεων, τα έχει πει από το 1992 τα περί περιβάλλοντος και τα περί αλλαγής της fossil_based οικονομίας σε green_based οικονομία.

Η συνταγή του παγκόσμιου εξουσιαστικού κέντρου είναι: Δημιουργούμε το πρόβλημα, Ανεβάζουμε την ένταση και τον φόβο και σε τρίτη φάση ερχόμαστε και δίνουμε την λύση και όλοι ανακουφίζονται.

Επίσης, για όποιους έχουν μελετήσει τα πορίσματα της λέσχης της Ρώμης, απο το 1973-1974 και παρακολουθούν τον κύκλο των 25 ΕΤΩΝ που ο παγκόσμιος καπιταλισμός κάνει STEP_Shift_Paradigm, θα διαπιστώσει ότι ο "σοφός" γέροντας δεν τους είπε τίποτα παραπάνω απο ότι ήταν ήδη πολύ καλά γνωστό σε όσους ασχολούνταν με την έρευνα στα θέματα αυτά. [ Σημειώνω, ότι ακριβώς το 2001, περίπου 25 χρόνια μετά την ενεργειακή "κρίση" του 1973-74 βγήκε ο Γκόρ και άρχισε να βαράει τα τύμπανα της πράσινης οικονομίας.
Αλλά εάν κάποιος θέλει και "βαρύτερη" επιβεβαίωση, ας πάρει να μελετήσει το βιβλίο του δικού μας του Θοδωρή Μόδη (ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ -1995 - Π.Ε.Κρήτης) βασικού ερευνητή μελλοντολόγου στην ΙΒΜ και στο Αμερικάνικο κράτος για πολλές δεκαετίες και επικεφαλής πολλών ερευνών την εφαρμογή των οποίων σήμερα όλοι εφαρμόζουμε. Ειδικά με τα διαγράμματά του στην σελίδα 190 και θα καταλάβει αμέσως την σημασία των κύκλων ανάπτυξης και ότι όλα είναι θέμα σχεδιασμού και όχι πρόβλεψης. Εξ' άλλου όπως γνωρίζουμε, το βασικό moto της IBM, ανέκαθεν ήταν: Δεν χρειάζεται να προβλέπουμε το μέλλον γιατί απλά το σχεδιάζουμε.

ΒΕΒΑΙΩΣ, η φύση και η εξέλιξη δεν έχουν γραμμική πραγμάτωση, γιατί τότε με λίγη μελέτη, όλοι θα γινόμασταν πλούσιοι.
Και αυτό μας φέρνει στο β) Το εάν οι πεινασμένοι, οι φτωχοί, οι άνεργοι, και ο Τρίτος Κόσμος είναι η απειλή, αυτό θα πρέπει να το δούμε κάτω από το φως των ΑΝΟΧΩΝ ( με την φυσική του σημασία ο όρος ), του συστήματος, σε παγκόσμιο όμως επίπεδο, που περιλαμβάνει και τον Τρίτο Κόσμο.
Όταν ένα σύστημα φτάνει στα όρια παραγωγής του, που προσδιορίζονται από τις επιστημονικό-παραγωγικές του ικανότητες και τις δυνατότητες επι-πλέον κατανάλωσης από τους πολίτες, τότε δημιουργεί κρίσεις για να μαζέψει το χρήμα που κυκλοφορεί, ΔΙΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΚΟ-ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ σε κάποια υπέρτερη αξία, αφού το ίδιο κέντρο και κόβει και μοιράζει το χρήμα. Στην συνέχεια ακολουθεί αυτό που ζούμε σήμερα σαν κρίση.
Με τα χρήματα που μαζεύτηκαν και τον ανασχεδιασμό της διάθεσής τους, σταδιακά θα αρχίσει πάλι μία ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ καμπύλη ανάπτυξης και τα φαινόμενα της προγραμματισμένης κρίσης θα αποκλιμακωθούν.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ? Το Παγκόσμιο εξουσιαστικό σύστημα, ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, και χωρίς την παραμικρή ουσιαστική παρενόχληση του, βάζει χέρι σε καινούργιες πηγές πλούτου χωρίς να ξοδέψει το παραμικρό. Η εφαρμογή δηλαδή Τραπεζικής λογικής σε κοινωνικό επίπεδο. Με όλους τους λαούς, ΑΚΟΜΑ, να παραμυθιάζονται με κρίσεις.

Συμπερασμα:
Εαν οι δημοσιογράφοι πήγαιναν να κουβεντιάσουν με κάποιους ακαδημαϊκούς από τις πολύ καλές οικονομικές σχολές που έχουμε στην Ελλάδα, θα έπαιρναν περισσότερο τεκμηριωμένες απαντήσεις χωρίς "ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΥΣ" χρωματισμούς. Χώρια που ο "γέροντας" μόνο γνώση τους μετέφερε και αναλυτική σκέψη. Εκτός βεβαίως από την ΕΚΛΕΚΤΗ ΡΑΚΙ του.

Γιάννης